İçeriğe geç

Odaklanın.

Yavaşlayın.

Zihninizin çok meşgul olduğunu fark ettiğiniz oldu mu hiç?

“Belki haftasonu dışarı çıkamadığınız için yapılması gereken işler birikti. Pazartesi yetişmesi gereken bir çok iş var. Önce hangisinden başlayacaksınız, ardından ne yapacaksınız. Kredi kartının ödemesi bu hafta mıydı? Sahi geçen gün patronunuz size niye öyle bi tepki vermişti ki? Annenizi de ziyaret etmek gerek bu hafta. Kendinize de zaman ayıramaz oldunuz. “

Zihninizi sorulardan sorulara, konudan konuya atlarken, sizi de kaygı içinde sürüklediğini fark ettiğiniz oluyor mu hiç?

Evet ise şimdi durun.
Bir derin nefes alın.

Odaklanın.

Aldığınız nefesin ciğerlerinizi doldurduğunu fark edin. Bedeninizi, zihninizi, bulundugunuz odayı etrafınızda olup bitenleri fark edin. Düşünceler zihniniz de belirmeye başlarsa tekrar bir nefes alin ve yine aldiginiz bu nefese odaklanmaya çalisin. İçinde kaybolduğunuz düşüncelerden uzaklaşmak yine sizin elinizde.

Kendinizi düşüncelerin kısır döngüsünden çıkarıp bir nefes molası verin. Zor zamanlarda müthiş bir mücadele veriyorsunuz, alışılmadık durumlara uyum sağlamaya çalışıyorsunuz, buraya kadar gelmesi de hiç kolay olmadi, geldiğiniz nokta için, emekleriniz için kendinizi tebrik edin ve kendinize tesekkur edin🙏🏻.

Unutmayın ki hiçbir duygu sonsuza dek aynı şekilde devam etmeyecek. Aksini hissettiğiniz zamanlarda bir küçük nefes molasıyla kendinize bunu hatırlatın.

Uzm. Klnk. Psk. Damla Eralan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir